WAAROM SPECIFIEKE ZORG VOOR VROUWEN

Ik zie je, ik hoor je, kwetsbare en krachtige vrouw!
Mijn missie is jou inspireren om naar je lichaam te luisteren.
Zodat je gezondheid verbetert en je durft te vertrouwen op je eigen kracht.

In de tijd waarin we leven kan dit een enorme uitdaging zijn.
Chronische stress, bewerkte voeding en milieuvervuiling. Een kleine greep uit de grote hoeveelheid externe factoren die ons lichamelijk en psychisch uit balans kunnen brengen.

De interne invloeden zijn ook niet mis en de impact ervan vaak onderschat.
Zo hebben we dikwijls torenhoge verwachtingen van onszelf en proberen we krampachtig alle ballen in de lucht te houden; de perfecte moeder, ideale partner, beste vriendin en ambitieuze carriëretijger.
Geen wonder dat ons lijf ‘nee’ zegt!

Als vrouw speelt ons hormonale systeem een essentiële rol in ons welbevinden. Dit complexe systeem is gevoelig voor al deze invloeden.
Dit maakt ons als vrouw ontvankelijker voor het ontwikkelen van bepaalde chronische en leefstijlgerelateerde aandoeningen en klachten.

Parallel hieraan is er een overweldigend aanbod aan informatie en natuurlijke gezondheidsadviezen. Het is moeilijk te achterhalen wat werkt en ècht veilig is. Hierbij ondersteun ik je graag.

Waarom specifieke geneeskunde voor vrouwen

  • Een nieuwe benadering is dringend nodig. Veel vrouwen vallen uit of melden zich ziek vanwege een groot scala aan klachten en aandoeningen; van schildklier- tot menstruatie & stemmingsproblematiek. Met een sterk verminderde kwaliteit van leven tot gevolg.
  • Vrouwen zijn anders dan mannen. Het vrouwenlichaam zit anders in elkaar en is gevoeliger voor het ontwikkelen van bepaalde ziekten. Zo komen auto-immuunziekten, depressies en prikkelbare darmklachten veel vaker voor bij vrouwen.
  • De reguliere geneeskunde is overwegend ‘mannelijk’; de medicatie doseringen en onderzoeken zijn veelal op mannen geënt.
  • Het ontbreekt aan onderwijs, erkenning en een brede aanpak van ‘vrouwenklachten’.

Blijf op de hoogte!